Skar-Yara İzi Kapama

SKAR YARA VE YANIK İZLERİNİN KAPATILMASI

 Trikopigmentasyon, ameliyat sonrası veya yanık/travma sonrası yara izlerinin düzeltilmesi ve kamufle edilmesi için başarılı bir şekilde hizmet edebilir ve minimal invaziv ve ağrısız bir prosedürü temsil eder. Bu yenilikçi teknik, hem foliküler ünite Transplantasyonu (Strip cerrahi) hem de foliküler Ünite Ekstraksiyon Yöntemleri kullanılarak donör alandaki saç ekimi izlerinin düzeltilmesi için başarıyla kullanılmaktadır.Uygulama yapılacak skar izi tamamen kalıcı olmalıdır. Bu demek oluyor ki uygulama yapılacak alanın dokusu üzerinden yeterli bir süre geçmiş olmalıdır.

Saç ekimi sonrası, kaza veya yanık gibi durumlardan kaynaklı izlere  saç simülasyonu (tricopigmentasyon) uygulaması yapılabilmektedir.

Skar tipleri 5 ana grupta incelenebilr.

1.   Düz skar:En çok görülen skarlardır. İşlemi gerçekleştirmek için stabilite  sağlandıktan sonra %100 veya ona yakın sonuçlar alınır.

2.   Hipertrofik skar: Hypertrophic skar olarak da bilinen bu skar, alanda küçük kabartıları vardır. ( fazla skar dokusunun büyümesi kaynaklı olarak fazla kolojen oluşumu olur. Bu durumda , tricopigmentasyon uygulamasından %80 oranında efektif sonuçlar alınır.

3.   Çukur skar:Yukarıda belirtilenlerin tam aksine bu tür skarlar cildin altında kalmış ve belirginleşmiş bir karakteristik özellik gösterir. Böyle bir durum oluşturmasının sebebi iyileşmiş cildin yüzeyi düzensiz kolajen üretimi veya bağ dokularının iyileşme sürecinde oluşu nedeni ile dermal dokunun altındadır. Bu tür skarlara saç simülasyonu işlemi yapılırsa  başarı oranı %50 dir. Uygulamaya devam etmeden önce deneme seansı yapılmalı ve pigmentin değişim yaratacağından emin olunmalıdır.

4.   Düzensiz skarlar:Yukarıdaki belirtilen üç skar tipinin bir arada görülebildiği skarlardır. Bu skar tiplerinde saç simülasyonu uygulaması yerine lazer ile medikal  skar tedavisi veya  operasyonel müdahale önerileblir.

5.   Keloid skarlar:Bu tür skarlar patoloji ile olan ve tedavisi çok zor skarlardır. Keloid skarlar diğer skar tipleri ile karıştırılmamalı üzerine asla saç simülasyonu uygulaması yapılmamalıdır.

Uygulamaya başlamadan önce ilk aşamada en önemli şey danışanı tanımak, uygulamadan beklentilerini anlamak ve uygulama yapılacak alandaki cilt dokusunu analiz etmektir.

Danışanlarımızın konsültasyonunu gerçekleştirirken mevcut skarlarının skar çeşitleri arasında hangi grupta olduğunu belirleyip alınabilecek olası sonuçlar ile ilgili bilgi aktarımında bulunuruz.

Genel özetle: düz skarlarda %100 sonuç, hipertrofik skarlarda %80 sonuç, Atrofik  ve diğer tip skarlarda %50 oranına düşer . Keloid skar üzerine asla işlem yapılmaz. Düzensiz skarlarda ise tricopigmentasyon uygulamasından önce medikal skar düzeltme işlemi yaptırılmasını öneririz. Alınan sonuca göre de tricopigmentasyon uygulaması sonucu %50 varan bir başarı oranı gösterebilmektedir.

 

 

 

image

Paramedikal Saç Simülasyonu

ALOPESİ Alopesi, hemen hemen herkesi etkileyebilen otoimmün bir hastalıktır. Alopesi herhangi bir yaş grubuna, cinsiyete veya etnik kökene özgü değildir. Herhangi bir etnik kökenden erkekler, kadınlar ve çocuklar alopesi alabilir.…
image

Saç Ekimi Sonrası Destek Efektleri

Saç Ekimi Sonrası Destek Efektleri FUE Saç Ekimi Tekniği ve Saç Simülasyonu Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE), strip tekniğinde olduğu gibi deriyi kesmeden saç ekimi için kullanılabilecek foliküler üniteler elde etmeyi…

Saç Simülasyonu ve kampanyalar hakkında bilgi edinin

Call Now ButtonRandevu Al